Samlelån op til 500.000 kr.

- Tager kun 3 minutter.

Vi har gjort det let for dig at sammenligne markedet

Start min uforpligtende ansøgning

Hvem kan låne penge hos Samlino.dk?

Vi mener, at alle kan ansøge om et samlelånstilbud hos Samlino.dk, dog skal du opfylde enkelte krav for at få præsenteret tilbud fra udbyderne.

  1. Ansøgeren skal være fyldt 18 år
  2. Ansøgeren må ikke stå registreret i RKI
  3. Ansøgeren skal have bopæl i Danmark

Vi håber, at du er klar til at sende en gratis låneansøgning afsted gennem os.

Hvad skal du have klar for at få samlelånstilbud hos Samlino.dk?

Hvis du er parat til at få en række samlelånstilbud, så skal du først sende en uforpligtende ansøgning gennem vores portal. Her skal vi bruge nogle informationer om dig selv og din økonomi. Når du kommer helt igennem og skal til at sende ansøgningen afsted mod bankerne, kræver det, at du underskriver med NemID. Og i sidste ende vil bankerne gerne have, at du giver dem adgang til din E-skat.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, der samler alle dine mindre lån i ét stort. Dette gør, at du kun skal afdrage på ét lån, og at du også kun betaler omkostningerne forbundet med ét lån. Det er altså en slags refinansiering af din udestående gæld.

Pointen med at tage et samlelån er, at du sparer penge ved at samle alle dine lån hos én udbyder. Derudover gør det også oversigten over dine lån mere overskuelig, da du nu kun har ét - i stedet for f.eks. fem.

I flere tilfælde hjælper samlelånsudbyderne også dig med at betale alle dine udestående lån af, så du ikke selv skal gøre det.

Hvilke fordele er der ved et samlelån?

Fordel ét er helt klart: Saml din gæld. Der er mange fordele ved at samle alt ens gæld ét sted, men den største af dem er, at man sparer penge.

Ved at samle flere dyre lån i ét, sparer du gebyr, renter og andre omkostninger associeret med din nuværende restgæld. Dette vil forårsage, at du får et større rådighedsbeløb hver måned, som du kan bruge på andet end låneomkostninger.

En anden stor fordel er simpliciteten i et samlelån. Du slipper for at holde styr på mange små og forvirrende lån, og i stedet har du ét enkelt lån at have i fokus. Dette vil sige, at du sparer tid på administrering af dine lån.

Kort fortalt sørger et samlelån for, at du får flere penge mellem hænderne hver måned, og du får mere tid til andet end administrering af lån. Dette er blot nogle af fordelene ved at få et samlelån, og der er mange flere.

Hvornår kan et samlelån betale sig?

Det kan kort fortalt betale sig at samle dine lån, hvis det er billigere end alle dine andre lån lagt sammen.

Du kan finde ud af, om refinansieringen kan betale sig ved at regne alle kreditomkostninger ved dine nuværende lån sammen og sammenligne dem med kreditomkostningerne på et samlelån. Hvis samlelånet er billigst, kan det være fornuftigt at optage det.

Der er også en anden, mere simpel måde at finde ud af det på. Du starter med at regne sammen, hvad du betaler hver måned på dine nuværende lån, og så ser du om det er billigere med et nyt lån, som samler dem alle. Her tages der dog forbehold for, at løbetiden kan være kortere eller længere på lånet, så det kan fordreje tallene.

Det er vigtigt at være sikker på, at det kan betale sig at samle din gæld, da det ellers kan vise sig at blive dyrere.

Selvom lånet er dyrere i alt, grundet længere løbetid, betyder det ikke, at det er en dum idé at optage lånet. Hvis man f.eks. i forvejen har svært ved at holde økonomien kørende, vil den længere løbetid hjælpe en med at holde de månedlige omkostninger nede. Dette kan være forskellen, der hjælper en med at undgå at komme i RKI.

Hvordan fungerer omlægning af lån?

Omlægning af lån og et samlelån er i princippet det samme. Det vil sige, at du omlægger et lån, så tager du reelt også et samlelån. Alligevel kan vi godt gå lidt i dybden med, hvordan omlægning af lån fungerer.

Når du har et par lån, eller bare et enkelt, som er for dyrt, kan du typisk spare penge ved omlægning af dine låne. Det fungerer i princippet ved, at du skriver alle dine lån ind øverst på denne side, og så finder vi et lån til dig, som kan spare dig penge. Denne omlægning af dine lån kan dog også andre ting end bare at spare dig penge. Du får disse fordele af at omlægge dine låne:

  • Du sparer penge på renter
  • Du sparer penge på gebyr
  • Du får et lettere overblik over din gæld
  • Du får mere tid i din hverdag, til det der betyder noget

Hvad koster et samlelån?

Der er en række ting, der koster penge ved et samlelån, og du kan se en oversigt over dem her:

Renter:

Renter er den største omkostning forbundet med et samlelån. Renter er, hvad du betaler for at låne penge. Typisk er renten på et refinansieringslån mindre end ved ens udestående gæld.

Renten på lånet kan være meget forskellig alt efter, hvordan ens økonomiske situation ser ud. Generelt ligger renten i intervallet 3 – 30 %, dette er der dog enkelte undtagelser til med udbydere, der tager op til 228 % i renter. Derfor er det vigtigt at sammenligne forskellige lån, inden du optager dem.

Det er vigtigt at have et samlelån med lav rente, da du kan spare mange penge på denne måde.

Gebyr:

Du kan betale mange gebyr i forbindelse med optagelsen af et nyt lån. Mange udbydere tager et stiftelsesgebyr for at behandle lånet og for at få det oprettet. Derudover kan der også forekomme betalings- og administrationsgebyr på ens lån.

Gebyrerne på et lån kan hurtig koste meget, og derfor er det vigtigt at kigge på ÅOP.

Hold øje med ÅOP og kreditomkostninger:

For at danne sig et overblik over alle omkostninger forbundet med et lån til gældsfinansiering, kan man kigge på ÅOP. ÅOP er et lovpligtig nøgletal, der viser alle omkostninger forbundet med et lån i kun ét tal. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, så hvis lånet har en længere afdragsperiode, kan ÅOP’en også blive mindre. Dette er fordi, gebyrernes påvirkning af ÅOP’en bliver spredt over en længere periode.

Du kan også altid se alle omkostningerne i alt, ved at kigge på kreditomkostninger. Dette viser alle omkostninger, du vil betale i forbindelse med lånet over hele løbetiden. Tallet kreditomkostninger er udregnet på baggrund af, at du betaler alt til tiden, så det er vigtigt, at du gør dette, hvis budgettet skal overholdes.

Hvor lang tid kan jeg afdrage over?

Samlelån kan række vidt i afdragsperiode. Men generelt rækker afdragsperioden sig fra 3 - 180 måneder.

Du kan ved de forskellige udbydere vælge, hvor lang tid du vil afdrage over, dog har de forskellige afdragsperioder at vælge imellem. Derudover ændrer kreditomkostningerne sig også ved ændring af afdragsperioden.

Kreditomkostningerne bliver typisk mindre, jo kortere tid du afdrager over. Dette er fordi, at du betaler mindre i renter, da lånet foregår over mindre tid. Dog er det ikke altid rentabelt at afdrage over kort tid, da det tit kan presse ens økonomi med høje månedlige ydelser.

Hvad skal mine oplysninger bruges til?

For at samlelånsudbyderne skal kunne give dig de rigtige priser på lånene, er dine oplysninger nødvendige. Oplysningerne bruges til at kreditvurdere dig og din økonomi, så udbyderne kan finde de bedste lån til dig.

Dine oplysninger bliver kun delt med vores samarbejdspartnere med formål på at beregne prisen på dit refinansieringslån.

Hvornår får jeg pengene fra et samlelån?

Du får ikke nødvendigvis pengene fra lånet ind på din konto. Mange udbydere tilbyder nemlig, at de betaler dine lån af for dig. Det vil sige, at du på intet tidspunkt ser pengene på din bankkonto.

Forskellige udbydere gør tingene i forskellige tempo. Nogle udbydere sørger for at få din resterende gæld betalt hurtigt, hvor andre er langsommere om det. Et hurtigt samlelån er en fordel, da du hurtigere kommer af med dine gamle og dyre lån.

Hos de udbydere, hvor du modtager pengene, og hvor du selv skal betale dine eksisterende lån af, går der typisk 2-5 dage, inden du ser pengene på din bankkonto. Dette er vel og mærke efter, at lånet er blevet godkendt.

Hvor kan jeg se alle mine lån?

Du kan se en oversigt over alle dine lån på Skats hjemmeside. Derudover kan du, når du ansøger om lånetilbud fra banker via Samlino.dk, få adgang til en statusside, hvorpå du kan se udbydernes personlige tilbud til dig.

Her er en guide til, hvordan du finder oversigten over dine lån:

  1. Log på www.skat.dk
  2. Klik på “Skatteoplysninger” i menuen for oven
  3. I menuen til venstre skal du vælge “Renteudgifter og restgæld”

Her kan du se en oversigt over, hvilke lån du har på nuværende tidspunkt. Ud fra denne liste kan du finde de lån du vil samle og prøve at beregne, om det kan betale sig for dig at optage et samlelån.

Skal jeg stille pant ved et samlelån?

Det er ikke nødvendigt at stille pant ved et samlelån, da udbydere foretager en analyse af din økonomiske situation for at se, om du har råd til lånet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler mit samlelån?

Det første der sker, hvis du ikke betaler dit samlelån, er at du vil få tilsendt en rykker. Dette koster normalt også et rykkergebyr og eventuelt høje gældsrenter.

Hvis du ikke betaler den tilsendte rykker, eller rykkere, vil udbyderen kunne sende din gæld til inkasso. Dette betyder, at du får pålagt inkassogebyr, og at din gæld nu bliver markant højere.

Har du stadig ikke betalt din gæld her, kan du risikere, at udbyderen går til Fogedretten med din gæld. Dette vil forårsage, at du skal betale betydelige ekstraomkostninger til Fogedretten. I Fogedretten kan du typisk aftale en afdragsplan, som du skal holde sig til. Holder du sig ikke til afdragsplanen, kan Fogedretten begynde at sælge dine ejendele for at betale gælden.

Du vil oven i alt dette blive registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette vil forårsage at du ikke vil kunne låne penge imens du står i RKI eller Debitor Registret.

Kan jeg tage et samlelån, hvis jeg er i RKI?

Du kan ikke optage et samlelån, hvis du står i RKI. Dette skyldes, at du er registreret som dårlig betaler, og så tør låneudbydere ikke at låne dig penge.

Der kan være undtagelser til dette, hvis du eksempelvis har en medstifter på lånet.

Hvis du gerne vil kunne tage et samlelån alene, skal du først betale alt din gæld for at komme ud af RKI.

Kan jeg ikke bare tage et andet lån som et samlelån?

Hvis du tager et andet lån som et samlelån, får du ikke altid alle fordelene ved lånet. Her er blot nogle af fordelene du går glip af:

  • Hvis et lån er optaget som et samlelån, har du tit mulighed for, at udbyderen foretager alt det administrative arbejde i forhold til afvikling af din tidligere gæld.
  • Lav et samlelån, da det tit også er billigere end andre forbrugslån, da udbyderne ved, at du prøver at betale din gæld.

Vi anbefaler ikke at tage andre lån som et samlelån, da du går glip af alle fordele ved at samle din lån ved en udbyder, som har styr på dette. Derfor kan det bedre betale sig for dig at tage et samlelån.

Har jeg fortrydelsesret på mit samlelån?

Ifølge kreditaftaleloven har du altid 14 dages fortrydelsesret på nye lån. Dette sikrer dig, hvis du skulle fortryde, at du har optaget et lån. Hvis du udnytter din fortrydelsesret, vil du få alt tilbagebetalt, dog ikke eventuelle afgifter til det offentlige. Afgifter til det offentlige er ting som tinglysningsafgift og lignende.

Hvilke udbydere kan jeg sammenligne samlelån hos på Samlino.dk?

Udbyderne, vi sammenligner samlelån fra på Samlino.dk, er Express Bank, Cashper og Resurs Bank. Vi mener, at disse firmaer er nogle af de bedste indenfor samlelån, og derfor hjælper vi dig med at låne hos dem.

Nogle af de største udbydere indenfor samlelån er Express Bank og Basisbank. Disse låneudbydere har meget ekspertise i at hjælpe danskere med at samle deres lån, og derved hjælper de folk med at spare penge.

Express Bank tilbyder lån ment til samling af dyre lån fra 75.000 kroner og helt op til 500.000 kroner. Basisbank tilbyder samling af lån fra 30 - 500.000 kroner.

Her ses en lille forskel, som viser at det er vigtigt at sammenligne alle samlelån for at finde det bedste og billigste samlelån til netop dit behov.

Basisbank tilbyder som sagt refinansieringslån i størrelsen 30 - 500.000 kroner. Det vil sige, at de dækker meget bredt, og derfor har de tit også et lån, som passer til de flestes behov. Da Basisbanks ÅOP ændrer sig fra tid til anden, kan det dog være en god idé at sammenligne alle udbyderne, som tilbyder samlelån. Dertil kan du bruge vores sammenligningsservice, som findes øverst på denne side.

Resurs Bank er en af de smarteste udbydere på markedet. Du kan gennem dem hurtigt få tjekket, om man er kvalificeret til at få et samlelån. De tjekker blandt andet ens økonomi gennem KreditStatus, Skat og RKI. Dette sikrer, at de kun giver dig lån, som du kan betale. Dermed er du sikker på ikke at ende med et dårligt lån.

Hos Resurs Bank kan du låne 5 - 300.000 kroner. Dette vil sige, at de dækker det lave til mellemstore segment af lånemarkedet. Da du kun kan låne op til 300.000 kroner, er de også mere sikre på, at man kan betale. Dermed kan de også give låntageren en lavere ÅOP på sit lån.

Cashper er en af udbyderne, der tilbyder de mindste og hurtigste lån. Hos Cashper kan man maksimalt låne 70.000 kroner i op til 60 måneder. Dette er skræddersyet til dig, som hurtigt vil ud af din gæld, og det sørger de for. Desuden tilbyder Cashper lån baseret på tillid, det vil sige, at de ikke tjekker din økonomisk fortid, men derimod kun din nuværende økonomi. Bemærk, at hos Cashoer skal du stille med en kautionist, altså en person der hæfter for lånet.

Andre låneudbydere på markedet

Selvom Samlino.dk sammenligner mange udbydere på markedet, er der også andre udbydere.

De største er her Coop, Santander og Ikano.

Coop Bank har samlet lån i flere år, og de tager ikke nogle månedlige gebyr. De tilbyder et lån med en ÅOP på op til 12,5 % alt efter din økonomiske situation. Hos dem kan du låne op til 350.000 kroner til refinansiering af gæld.

Santander Consumer Bank tilbyder lån til gæld fra 50.000 kroner og op til 350.000 kroner. Det vil sige, at de dækker lån i mellemklassen. Du kan sammenligne Santander Consumer Bank på Samlino.dk, men ikke på denne side til samelån.

Ikano Bank tilbyder også, at du kan låne penge skræddersyet til gammel gæld. Hos Ikano Bank skal man minimum låne for 75.000 kroner. Dog tilbyder de en løbetid på op til 12 år. Dette er lang tid for et lån af denne karakter, men det kan selvfølgelig være nødvendigt med en lang løbetid for nogen. Ikano Banks ÅOP er på op til 42,4 % - dette er altså noget højere af mange af de andre konkurrenter.

Hvor meget kan jeg samle i et lån?

Det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan låne med et hurtigt samlelån. Generelt ligger intervallet mellem 10.000 og 500.000 kroner.

Det betyder, at du oftest kan finde et lån, der passer i størrelsen til den refinansiering, du har brug for. Som nævnt kan det variere meget fra udbyder til udbyder, og derfor anbefaler vi at bruge vores sammenligningsservice. Du kan med vores sammenligningsservice finde det billigste og mest passende lån til dig.

Da du normalt ikke kan låne mere end 500.000 kroner, betyder også, at det kan være svært at finde et lån, der er stort nok, hvis du har rigtig meget udestående gæld. Her kan det stadig være en fordel bare at tage ét samlelån, så du kan samle alle ens dyreste lån. Derved kan du spare mest muligt. Derudover er det også muligt at tage to samlelån, hvis altså du kan betale omkostninger forbundet med dette.

Saml dine lån

Du kan svømme rundt i forskellige lån fordelt udover mange låneudbydere. Det kan være vanskeligt at finde ud af det og bevare overblikket. Derfor kan du med fordel få et samlelån, der giver dig overblikket tilbage. Hvis du bliver godkendt af banken, så vil de indfri dine eksisterende lån for dig og samle dem alle under samme tag til en lavere rent.

Hvor finder jeg det billigste samlelån?

Hvis du gerne vil have et samlelån, så kan du med fordel sammenligne tilbud fra de forskellige låneudbydere her på Samlino.dk, der giver dig mulighed for at vælge det billigste samlelån. Et samlelån er altid en god idé at få, hvis du har flere lån fordelt rundt på lånemarkedet.

Kan jeg få et samlelån med lav rente?

En af de store fordele ved samlelån er den lavere rente. Dine eksisterende lån har formentlig en høj rente, og det er dumt at betale flere penge end højst nødvendigt for dine lån. Derfor giver det bedste mening for dig at samle lånene til et samlelån, der i sidste ende kan spare dig for rigtig mange penge.

Jeg ønsker at vide mere om:

Læs mere om de populære låneformål:

Kilder:

Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk

personal-loan.landing.debt-consolidation.faq.author.name

personal-loan.landing.debt-consolidation.faq.author.description

Email: personal-loan.landing.debt-consolidation.faq.author.email

Få de seneste råd til at spare penge

Hold dig selv opdateret med de seneste spare-tips og markedsundersøgelser